Flitskrediet

Een lening voor een relatief laag bedrag tot 1.000 euro en een korte looptijd heet een flitskrediet. Het is een andere benaming voor een minilening, een minikrediet of een flitslening. Een flitskrediet is heel snel af te sluiten. Meestal heb je het geld al dezelfde dag op je rekening staan. Een ander voordeel van een flitskrediet is dat er geen toetsing door het Bureau Krediet Registratie wordt gedaan. Een nadeel van een flitskrediet zijn de relatief hoge kosten. Daardoor is een flitskrediet minder geschikt als je regelmatig geld wilt lenen. In dat geval kun je beter kiezen voor een andere vorm van geld lenen.

De kosten van een flitskrediet

De kosten van een flitskrediet worden berekend op basis van meerdere componenten. Sommige aanbieders werken met rentepercentages en administratieve kosten. Anderen stellen een garantiestelling verplicht. Voor wie geen persoonlijke garantsteller kan vinden is er een betaalde service van de kredietverstrekker. Er zijn ook kredietverstrekkers waarbij de kosten bestaan uit verplichte services. Zoals het opstellen van de offerte, het snel overmaken van het geld, of ongevraagd verzekeringsadvies. Vergelijken van kredietverstrekkers is dan ook niet gemakkelijk. Om je te helpen kun je op deze site het aanbod van Ferratum en Saldodipje, de belangrijkste aanbieders van flitskredieten, naast elkaar zetten.

Voor- en nadelen van een flitskrediet

Een flitskrediet is een handige methode om snel geld te lenen. Als je normaalgesproken goed rond kunt komen en maar incidenteel een korte periode extra geld nodig hebt, is het een goede manier om tijdelijk geldgebrek op te lossen. Wie vaak geld tekort heeft kan beter geen flitskrediet afsluiten. Want dan is de kans groot dat je het krediet niet op tijd kunt aflossen. Dat leidt altijd tot een boete, die behoorlijk kan oplopen. Als je pech hebt wordt door de kredietverlener een incassobureau ingeschakeld. Dan heb je een groot probleem, want incassobureaus brengen doorgaans alle incassokosten bij jou in rekening.

Aandachtspunten bij een flitskrediet

Als je gebruik wilt maken van een flitskrediet zijn er dus de nodige dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkst is je persoonlijke situatie. Als je vaak krap zit is een flitskrediet geen goed idee. Dan kun je veel beter proberen geld te lenen bij familie of vrienden. Als een flitskrediet voor jou een goede oplossing is, kies dan een betrouwbare kredietverstrekker. Dat is een bedrijf dat een vergunning heeft van de AFM. Dan ben je er zeker van dat zo’n bedrijf zorgvuldig handelt bij het verstrekken van kredieten en dat ze zich bij het berekenen van de kosten houden aan de richtlijnen van de AFM.