Klein bedrag lenen

Krap bij kas zitten is heel vervelend. Hoe het komt maakt niet uit. Een dure reparatie aan je auto, een nieuwe televisie, laptop, smartphone of wasmachine of gewoon een dure maand; het zijn allemaal mogelijke oorzaken van een te laag saldo op je bankrekening. Maar daar wil je geen last van te hebben. Het zou toch zonde zijn als je die mooie schoenen, die vandaag in de aanbieding zijn, moet laten lopen. Of als je in het weekeinde niet mee kunt stappen. Dat hoeft ook niet, want als je krap bij kas zit kun je een kleine lening afsluiten.

Welk bedrag wil je lenen?

Waar kun je een kleine lening afsluiten?

kinderen kleine lening

Als je tijdelijk een klein bedrag wilt lenen ligt het voor de hand om dat aan vrienden of familie te vragen. Maar dat kan niet altijd, want ook die hebben niet altijd voldoende financiële reserves om jou te helpen. In dat geval kun je online geld lenen. Er zijn talloze aanbieders van leningen voor kleine bedragen van 100 euro tot 1.500 euro. Je beslist zelf hoeveel je wilt lenen en na hoeveel tijd je dat wilt aflossen. Deze kleine leningen zijn heel snel en gemakkelijk af te sluiten. Het geld staat vaak al binnen 10 minuten op je rekening.

Een klein bedrag lenen is gemakkelijk

Omdat het zo gemakkelijk is maken steeds meer mensen gebruik van kleine leningen. Vooral in onvoorziene situaties is dat gemakkelijk. Hoe vervelend is het niet als je de parkeerplek van je auto niet kunt betalen vanwege een automatische afschrijving waar je even geen rekening mee had gehouden. Of als er onvoldoende saldo op je rekening staat om je OV-kaart op te waarderen. Als je dan nergens aan geld kunt komen is het best lastig om je reis voort te zetten. Vooral voor dit soort situaties is het heel prettig dat je online een kleine lening kunt afsluiten.

Onderweg een minilening afsluiten

Een minilening sluit je meestal online af. Stel, je bent een dagje uit, je hebt lekker geshopt en je zit aan het eind van de dag samen met je vrienden of vriendinnen in een restaurant voor een gezellige afsluitende maaltijd. Dan zou het kunnen dat je net iets te enthousiast bent geweest met het uitgeven van geld. De rekening van het restaurant kan er eigenlijk net niet meer bij. Dat is geen probleem, want je kunt met je smartphone in het restaurant een minilening afsluiten voor bijvoorbeeld 100 euro. Het geld staat meteen op je rekening, zodat je de rekening van het restaurant gewoon kunt betalen.

Op afbetaling kopen

Ook bij online shoppen komt het regelmatig voor dat je producten wilt kopen die je op dat moment eigenlijk niet kunt betalen. Veel webwinkels bieden de mogelijkheid om zo’n product op afbetaling te kopen. Vaak is dat een prima oplossing, maar niet voor iedereen. Want de kredietverstrekkers waarmee deze online shops samenwerken doen meestal eerst een BKR check. Dat kan betekenen dat je geweigerd wordt en dan kun je het product niet kopen. Ik dat geval kun je online bij een kredietverstrekker een klein bedrag lenen en het product toch aanschaffen.

Waar kun je een klein bedrag lenen?

Er zijn talloze kredietverstrekkers die de mogelijkheid bieden om een klein bedrag te lenen. Kenmerk is dat het hele proces online verloopt en dat je het geld snel op je rekening hebt staan. Voor het aflossen gelden korte termijnen, variërend van 15 dagen tot hooguit 90 dagen. Aan het eind van die termijn moet je het bedrag hebben terugbetaald. Als je van plan bent om af en toe een kleine lening af te sluiten is het handig om vooraf uit te zoeken bij welke kredietverstrekker je dat gaat doen. Want het aanbod is groot en de kosten kunnen nogal verschillen.

Hoe kun je een lening voor een klein bedrag aanvragen?

Het afsluiten van een minilening verloopt bij alle kredietverstrekkers ongeveer op dezelfde manier. Stap 1 is dat je met je smartphone of laptop de site van de kredietverstrekker bezoekt. Daar kies je eerst de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen en de aflossingstermijn. Als tweede upload je een identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs, en voert je gegevens in. Vervolgens meld je wie er borg voor je wil staan. Daarna wordt gecontroleerd of het bankrekeningnummer dat je hebt doorgegeven wel van jou is. Als alles klopt kun je de aanvraag versturen. Die wordt op korte termijn behandeld.

Meer snelheid bij herhaaldelijk lenen

De eerste keer dat je bij een geldverstrekker een geldbedrag wilt lenen zal altijd wat meer tijd kosten dan een volgende keer. Want de eerste keer dat een aanvraag indient moet je alle bijkomende informatie invoeren, zoals je identiteitsbewijs, de garantsteller en je bankrekeningnummer. Maar als je bij die kredietverstrekker al een keer een kleine lening hebt afgesloten en volgens afspraak hebt afgelost, kost een klein bedrag lenen de volgende keer beeld minder tijd. Want jouw gegevens worden bewaard en dan ben je al bekend bij de kredietverstrekker.

Een klein bedrag lenen bij Ferratum

Ferratum is één van de grootste aanbieders van minileningen in Nederland. Het aanvragen van een kleine lening is heel eenvoudig. Zoals eerder is uitgelegd ga je met een mobiel device of een laptop naar de site. Daar voer je je gegevens in en kun je de officiële aanvraag voor een lening versturen. Als die aanvraag is verstuurd wordt er automatisch een account voor je aangemaakt. Vanaf dat moment kun je vanaf dat account de terugbetaling bij Ferratum regelen en eventuele nieuwe leningen aanvragen. Als je eenmaal bekend bent bij Ferratum en een bestaande klant bent, gaat het aanvragen van een lening een stuk sneller.

Minilening bij Saldodipje

Het aanvragen van een krediet bij Saldodipje gaat ongeveer op dezelfde manier. Ook bij deze geldverstrekker kun je online een lening aanvragen en daar heb je dezelfde gegevens voor nodig. Ook Saldodipje werkt met een account, van waaruit je de aflossingen kunt beheren en nieuwe leningen kunt aanvragen. Het aanvragen van nieuwe leningen verloopt bij bestaande klanten een stuk sneller dan bij nieuwe klanten. Bij Saldodipje is het mogelijk om leningen versneld af te lossen.