100 euro lenen

Het zal iedereen bekend in de oren klinken: aan het eind van de maand sta je bij de pinautomaat om geld op te nemen voor boodschappen, voor een cadeautje voor jezelf of je geliefde, maar je hebt je limiet bereikt. Dat is vervelend, want meestal gebeurt dit een paar dagen voordat je salaris wordt gestort. Je kunt ervoor kiezen om dan maar een paar dagen op een houtje te bijten. Maar als je het geld onmiddellijk nodig hebt is er ook de mogelijkheid om een minilening van 100 euro af te sluiten bij een online kredietverstrekker.

Geld lenen via een minilening

Het voordeel van 100 euro lenen bij een online kredietverstrekker, zoals Ferratum of Saldodipje, is dat de lening met spoed naar je bankrekening wordt overgemaakt. Dat betekent dat je het geld dezelfde dag al hebt, vaak zelfs binnen een uur. Een ander voordeel is dat je voor het afsluiten van een minilening geen laptop nodig hebt. Aanvragen kan ook met je smartphone. Je kunt dus een lening afsluiten terwijl je onderweg bent. Bij een lening van 100 euro doen online kredietverstrekkers geen BKR toetsing. Daardoor kan iedereen in principe een minilening van 100 euro afsluiten.

Kortlopende lening voor een klein bedrag

Een bedrag van 100 euro lenen valt onder de categorie minileningen. Dat zijn kortlopende leningen. Bij het aanvragen kun je kiezen na hoeveel tijd je de lening wilt aflossen: 15 dagen, 30 dagen of 45 dagen. 100 euro lenen bij een online kredietverstrekker is niet gratis. Er wordt in de meeste gevallen gerekend met een rente van ongeveer 14%. Daarnaast moet je rekening houden met administratieve kosten om de aanvraag te verwerken en kosten om het geld met spoed naar jouw bankrekening over te maken.

Wie staat er borg voor jou?

Als je een Nederlands paspoort hebt, ouder bent dan 21 jaar en jonger dan 65 jaar, dan voldoe je aan alle voorwaarden om een minilening of flitskrediet af te sluiten. Maar je moet wel de garantie geven dat je de lening op tijd terugbetaalt. Dat wordt gedaan door een garantsteller te benoemen. Dat is iemand die borg staat voor jou. Als je de lening niet op tijd aflost moet de garantsteller dat doen. Het wordt aanbevolen om iemand uit je omgeving te vragen borg voor je te staan, want dan zijn er geen kosten verbonden aan de borgstelling.

Garantstelling als service

Als je geen persoonlijke garantsteller hebt kan de online kredietverstrekker je daarmee helpen. Zij hebben een service waarmee je die garantstelling kunt kopen. Dan los je eerst de lening af en daarna betaal je het bedrijf dat borg heeft gestaan voor jou. Externe garantstelling is duur. Hoe duur, dat is afhankelijk van het geleende bedrag en van de aflostermijn. Voor 100 euro lenen betaal je 10 euro per 15 dagen aflostermijn, ofwel ruim 10% aan kosten voor de garantstelling. Bij een aflossingstermijn van 30 dagen is dat 21%.

Is 100 euro lenen een goed idee?

Het is erg gemakkelijk om online 100 euro te lenen bij een online kredietverstrekker. Het aanvragen is heel simpel en je hebt het geld snel op je bankrekening staan. Als je onderweg bent en onverwacht geen geld meer hebt is het een ideale oplossing. Maar een minilening verdient niet altijd de voorkeur, want de kosten kunnen tamelijk hoog oplopen. In dat geval is het gemakkelijker en goedkoper om met de bank af te spreken dat je rood mag staan, of om geld van iemand te lenen.