200 euro lenen

Soms zit het financieel even tegen en dan kom je aan het eind van de maand geld tekort. Dat kan komen doordat je een vergissing hebt gemaakt bij het verdelen van je beschikbare budget, of doordat er een apparaat in huis kapot is gegaan. Dat zijn onverwachte kosten, waardoor je flink in de problemen kunt komen. En meestal gaat het niet eens om zo’n heel hoog bedrag, pakweg 200 euro. Je kunt zo’n saldotekort wegwerken door bij een online kredietverstrekker als Ferratum of Saldodipje een lening af te sluiten.

Geld lenen via een flitskrediet

200 euro lenen kan met een vorm van lenen die bekend staat onder de naam flitskrediet, minilening of minikrediet. De kredietverstrekkers laten een BKR check achterwege. Dat betekent dat een flitskrediet in principe door iedereen kan worden afgesloten. Er zijn wel een paar randvoorwaarden. Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben, in Nederland wonen en tussen de 21 en 65 jaar zijn. Maar het maakt voor de acceptatie van de lening niet uit of je een negatieve registratie hebt bij het Bureau Krediet Registratie. De kredietverstrekkers kijken vooral naar je huidige financiële situatie.

Randvoorwaarden voor 200 euro lenen

Bij 200 euro lenen kijken de meeste kredietverstrekkers vooral naar jouw mogelijkheden om deze af te lossen. Vaak moet je aantonen dat er regelmatig geld wordt gestort op je bankrekening. Dat bedrag moet hoog genoeg zijn om de lening binnen afzienbare termijn af te lossen. Dat wil zeggen dat 200 euro lenen ook mogelijk is als je student bent of van een uitkering leeft. Desondanks heeft de kredietverstrekker nog een extra zekerheid ingebouwd. Want je moet ook een garantsteller benoemen, iemand die garant staat dat jij de lening op tijd terugbetaalt.

Hoe duur is 200 euro lenen?

200 euro lenen is in principe niet zo duur, want er wordt gerekend met een rente van 14%. Bij een aflossingstermijn van 30 dagen komt dat neer op ruim 2 euro. Er zijn wel bijkomende kosten. Soms moet je betalen voor administratieve kosten en voor het met spoed overmaken van het geld naar jouw rekening. Er zijn ook kredietverstrekkers die je dwingen om te betalen voor ongevraagd advies, bijvoorbeeld over verzekeringen. Ook de kosten van een externe garantsteller – een optie als je zelf niemand kunt vinden – kunnen behoorlijk oplopen. Zoek dus vooraf goed uit met welke kredietverstrekker je in zee gaat.

Is 200 euro lenen met een flitskrediet een goed idee?

Als je snel een saldotekort wilt oplossen en als je zeker weet dat je dat bedrag op korte termijn kunt terugbetalen, is 200 euro lenen met een flitskrediet een goed alternatief. Het aanvragen kost heel weinig tijd en moeite, en het geld wordt snel overgemaakt naar je bankrekening. Kredietverstrekkers doen ook niet aan BKR toetsing. Maar je moet wel zelf op zoek naar een geschikte kredietverstrekker en naar iemand die voor jou borg wil staan.