300 euro lenen

Als je 300 euro wilt lenen heb je de keus uit een aantal opties. Waarvoor je kiest is vooral afhankelijk van hoe snel je dat geld wilt gebruiken. Als je het onmiddellijk ter beschikking wilt hebben zijn er twee serieuze opties: je kunt het lenen van iemand of je kunt een flitskrediet afsluiten bij een online kredietverstrekker. Als je het geld niet meteen nodig hebt zijn er andere mogelijkheden. Dan kun je onderzoeken hoeveel en hoelang je rood mag staan op je betaalrekening. Rood staan moet je vooraf bij de bank regelen.

300 euro lenen via een minilening

Het grote voordeel van 300 euro lenen bij een online kredietverstrekker is dat het geld heel snel naar je bankrekening wordt overgemaakt. Dat duurt maximaal een dag, maar meestal heb je het geld al binnen een uur en bij sommige kredietverstrekkers al na 10 minuten. Doordat het geld met spoed naar je rekening wordt overgeschreven kun je het meteen gebruiken. Een ander voordeel is dat het afsluiten van zo’n minilening of flitskrediet zelfs met behulp van je smartphone kan. Je kunt dus een lening regelen terwijl je onderweg bent. Online kredietverstrekkers doen niet aan BKR toetsing bij het lenen van dergelijke kleine bedragen. Ferratum en Saldodipje zijn de belangrijkste kredietverstrekkers die minileningen aanbieden in Nederland.

De prijs van 300 euro lenen

Verhoudingsgewijs is het duurder om online 300 euro te lenen dan om 300 euro rood te staan bij de bank, want kredietverstrekkers rekenen met een stevig rentepercentage van circa 14%. Daarnaast moet je vaak betalen voor een spoed-overboeking, administratieve kosten en een externe garantsteller. Dat is een service waarbij een commerciële partij ervoor garant staat dat jij de lening op tijd aflost. Met een externe garantstelling zijn vrij hoge kosten gemoeid en dat is mede afhankelijk van de aflostermijn van je flitskrediet. Het is geen uitzondering dat je voor een lening van 300 euro in totaal ongeveer 20% aan kosten moet neertellen. Dat wil zeggen ruim 64 euro bij een aflostermijn van 30 dagen. Maar dat is nog altijd minder erg dan dat je geen geld kunt opnemen.