400 euro lenen

Soms zit het financieel even flink tegen. Door een vergissing bij het verdelen van het beschikbare budget, een dure reparatie aan de auto of door diefstal van je fiets heb je extra geld nodig en kom je aan het eind van de maand zomaar 400 euro tekort. Deze onverwachte kosten hoeven geen problemen te veroorzaken, want die kun je in de volgende maanden vaak wel opvangen. Maar als je met spoed geld nodig hebt kan dat problemen veroorzaken. In dat geval kun je 400 euro lenen bij een online kredietverstrekker als Ferratum of Saldodipje.

Geld lenen via een minilening

Een relatief laag bedrag als 400 euro lenen kan met een minilening. Bij dit soort leningen wordt een BKR toetsing achterwege gelaten. Dat betekent dat een minilening in principe door iedereen kan worden afgesloten. Je moet wel de Nederlandse nationaliteit hebben, in Nederland wonen en tussen de 21 en 65 jaar zijn. Maar het maakt voor de acceptatie van de lening dus niet uit of je een negatieve registratie hebt bij het Bureau Krediet Registratie. De kredietverstrekkers kijken vooral naar je huidige financiële situatie.

Randvoorwaarden voor 400 euro lenen

Bij 400 euro lenen kijken de meeste kredietverstrekkers vooral naar jouw mogelijkheden om de lening af te lossen. Soms moet je aantonen dat er regelmatig geld wordt gestort op je bankrekening. Daarnaast moet je een garantsteller benoemen, iemand die borg staat dat jij de lening op tijd terugbetaalt. Als je snel een saldotekort wilt oplossen en als je zeker weet dat je dat bedrag op korte termijn kunt terugbetalen, is 400 euro lenen met een minilening een goede optie. Het aanvragen kost heel weinig tijd en moeite, en het geld wordt snel overgemaakt naar je bankrekening.