50 Euro Lenen

Als je 50 euro wilt lenen heb je de keus uit verschillende opties. Wat erg belangrijk is, is hoe snel je dat geld nodig bent. Als je het meteen wilt gebruiken zijn er eigenlijk maar twee reële opties: je kunt het onderhands lenen van iemand of je kunt een minilening afsluiten bij een online kredietverstrekker. Als je het geld pas over een paar dagen nodig hebt kun je op zoek gaan naar een andere manier van lenen. Eén van de meest gebruikte methoden om toch over geld te kunnen beschikken is rood staan op je bankrekening. Dat moet je vooraf met de bank regelen.

Geld lenen via een minilening

Het grote voordeel van 50 euro lenen bij een online kredietverstrekker, zoals Ferratum of Saldodipje, is dat het geld heel snel naar je bankrekening wordt overgemaakt, meestal binnen een uur. Doordat het met spoed naar je rekening wordt overgeschreven kun je het meteen gebruiken. Een ander voordeel is dat het afsluiten van zo’n minilening of flitskrediet zelfs met behulp van je smartphone kan. Je kunt dus een lening regelen terwijl je onderweg bent. Online kredietverstrekkers doen niet aan BKR toetsing bij het lenen van dergelijke kleine bedragen. Dat betekent dat je ook geld kunt lenen met een negatieve BKR status.

De prijs van 50 euro lenen

Verhoudingsgewijs is online 50 euro lenen duurder dan rood staan bij de bank. De kredietverstrekkers rekenen met een rentepercentage van circa 14% en daarnaast kan het zijn dat je moet betalen voor een spoed-overboeking en administratieve kosten. Eén van de voorwaarden is, dat er iemand borg moet staan voor jouw lening. Als je die niet kunt vinden kun je gebruik maken van een commerciële garantsteller, maar daar zijn vrij hoge kosten mee gemoeid. Het is geen uitzondering dat je voor een lening van 50 euro in totaal ongeveer 20% aan kosten betaalt. Maar dat is nog altijd minder erg dan dat je geen geld kunt opnemen.