Minikrediet

Een minikrediet is hetzelfde als een minilening of een flitslening. Het belangrijkste kenmerk is dat je heel snel een geldbedrag kunt lenen. Bij een minikrediet gaat het over bedragen van minimaal 100 euro en maximaal 1.000 euro. Je kunt een lening online aanvragen of via sms. De beoordeling vindt binnen enkele uren plaats en vaak heb je het geld nog dezelfde dag op je rekening staan. Een minikrediet moet je snel terugbetalen, binnen 30 – 90 dagen. Het is de moeite waard om de aanbieders van minikredieten vooraf goed te vergelijken, want – afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen – kunnen er flinke prijsverschillen zijn.

Opbouw van de kosten van een minikrediet

Geld lenen kost altijd geld en dat is ook het geval bij een minikrediet. Het is een beetje lastig om te achterhalen hoe de tarieven zijn opgebouwd. Sommige aanbieders werken met een rentepercentage plus administratieve kosten. Anderen hanteren geen rentepercentages, maar dan betaal je bijvoorbeeld extra voor de garantiestelling, voor het snel overboeken van het geld of voor het advies dat de kredietverstrekker geeft. Al met al is het niet gemakkelijk om op eigen houtje kredietverstrekkers te vergelijken. Om je te helpen kun je op deze site het aanbod van de belangrijkste aanbieders, Ferratum en Saldodipje, naast elkaar zetten.

Voor- en nadelen van een minikrediet

Een minikrediet is een handige methode om zonder toetsing bij Bureau Krediet Registratie heel snel geld te lenen. Als je normaal gesproken goed rond kunt komen is het een goede manier om tijdelijk geldgebrek op te lossen. Maar als je altijd erg krap zit kun je beter geen minikrediet afsluiten, want dan is het risico dat je het krediet niet op tijd kunt aflossen te groot. Te laat aflossen leidt altijd tot een boete, die behoorlijk kan oplopen. En als je te lang wacht met aflossen wordt een incassobureau ingeschakeld, met als consequentie dat je met nog veel hogere kosten wordt geconfronteerd.