Snel geld lenen zonder bkr

Snel geld lenen zonder gedoe. Dat kan met een flitskrediet. De bedragen die je kunt lenen liggen tussen de 100 en 1.500 euro. Dat is misschien niet zoveel, maar wel genoeg om je uit de financiële brand te helpen. Het grootste voordeel van een flitskrediet is dat je het geld heel snel op je rekening hebt staan. Het maakt niet uit of je nog leningen hebt bij andere geldverstrekkers, want voor een flitskrediet is vaak geen BKR-toets nodig. Dat betekent dat je binnen 10 minuten weet of de lening aan jou wordt verstrekt. Het geld staat dan met spoed binnen 1 dag op je rekening.

Voor- en nadelen lenen zonder BKR

Voordat je een lening afsluit zonder BKR willen we je er graag op attenderen dat er verschillende nadelen verbonden zitten aan het lenen zonder registratie.

  • je krijgt de lening, ook al heb je een registratie
  • je hoeft niet oneindig veel papieren bij elkaar te zoeken. Vaak ook geen loonstrookjes.
  • je krijgt het geld vaak binnen 24 uur op de rekening
  • je schulden worden vaak steeds meer omdat je hiermee een extra schuld opbouwt
  • je moet het geld vaak binnen een maand terugbetalen
  • je betaald hogere rentes en kosten dan bij gewone leningen

Waarom een flitskrediet?

kleine lening zonder bkr of minilening

Een flitskrediet is handig bij acuut geldgebrek. Dan heb je snel geld nodig. Geldgebrek kan worden veroorzaakt door onverwachte gebeurtenissen, zoals een dure reparatie aan je auto, een kapotte smartphone, de betaling van een vakantie, een dure feestmaand, een tegenvallende energierekening, etc. Het gaat doorgaans om facturen die je niet kunt laten liggen, dus dan wil je met spoed voldoende saldo op je rekening hebben. Dat kan met een flitskrediet, tenminste als je aan de voorwaarden voldoet. Dat is niet zo moeilijk, want zoveel eisen worden er niet gesteld. De belangrijkste voorwaarde is dat er regelmatig geld op je rekening wordt gestort.

Snelheid staat centraal

snelheid centraal

Een flitskrediet wordt ook wel een minilening, flitslening of minikrediet genoemd. Het gaat om leningen van bedragen tot maximaal 1.500 euro, met een korte looptijd. Een flitskrediet wordt vrijwel altijd gebruikt om een acuut liquiditeitsprobleem snel op te lossen. Omdat snelheid zo belangrijk is, is het proces om een flitskrediet aan te vragen bijna helemaal geautomatiseerd. Het gaat online, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt snel geld lenen zonder papierwerk en ook de beoordeling van je aanvraag gaat bijna volledig geautomatiseerd. Daardoor heb je het geld met spoed op je rekening, zelfs als je in het weekeinde een aanvraag indient.

Snelheid staat ook centraal bij de aflossing

Bij een minilening gaat niet alleen het aanvragen van het krediet supersnel. Ook de aflossing kost weinig tijd. Bij de meeste flitskredieten kun je aangeven in hoeveel tijd je het krediet wilt aflossen. Je kunt kiezen uit 15 dagen, 30 dagen, 45 dagen en 60 dagen. Bij sommige kredietverstrekkers is er ook nog een optie om in 90 dagen af te lossen. Alles bij een flitskrediet staat dus in het teken van spoed. Zo zorgt een flitskrediet ervoor dat een tijdelijk geldtekort onmiddellijk wordt opgelost en binnen afzienbare tijd kan worden afgehandeld.

Geen BKR-toetsing nodig

Bij een aanvraag van een flitskrediet wordt toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in de meeste gevallen achterwege gelaten. Dat kan omdat het gaat om leningen voor relatief lage bedragen. De meeste aanvragen voor minileningen zijn lager dan 800 euro. In die gevallen is er sowieso geen toetsing nodig. Bij leningen tussen 800 euro en 1.500 euro zal er wel worden gekeken naar de BKR registratie. Maar als je de aflossingen van al je schulden keurig op orde hebt is er geen enkele reden om je zorgen te maken. Want dan is er geen enkel obstakel om de flitskrediet te weigeren.

BKR-toetsing kost tijd

Zoals eerder aangegeven draait het bij een flitskrediet om spoed. Ook dat is een reden om de BKR-toetsing achterwege te laten. Want dat kost alleen maar tijd. Bij veel reguliere geldverstrekkers wordt voor het uitvoeren van een BKR-toetsing enkele werkdagen uitgetrokken. Door de check achterwege te laten kan een aanvraag voor een flitskrediet voor bedragen van 100 tot 800 euro met spoed binnen 10 minuten worden behandeld. Voor aanvragen voor een flitskrediet tussen 800 euro en 1.500 euro wordt soms wel gekeken naar de BKR registratie, maar ook dan lukt het om een offerte binnen 24 uur af te handelen.

Wat doet het Bureau Krediet Registratie?

Het Bureau Krediet Registratie beschermt consumenten tegen het afsluiten van teveel of te grote leningen. Daarmee wordt voorkomen dat zij maandelijks zoveel moeten aflossen, dat ze in financiële moeilijkheden komen. Elke aankoop op afbetaling, elke hypotheek en elk ander krediet wordt door de kredietverstrekker gemeld bij het BKR. Dat houdt bij of je je aflossingen op tijd betaalt. Als je dat doet hoef je je nergens zorgen over te maken, want dan heb je een positieve registratie bij het BKR. Maar als je te vaak achter bent bij het aflossen van je leningen krijg je een negatieve registratie.

Bescherming van de consument

Bij een positieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie staat niets in de weg om een nieuwe lening af te sluiten. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan zal een reguliere kredietverstrekker met BKR je geen nieuwe lening verstrekken. Dat is wel vervelend, maar het zorgt er ook voor dat je niet dieper in de schulden raakt. In die zin beschermt het Bureau Krediet Registratie consumenten tegen te grote financiële risico’s. Bij een flitskrediet kijken geldverstrekkers zonder BKR toetsing voor bedragen tot 800 euro niet naar je registratie en kun je bij een negatieve registratie toch een lening krijgen.

Jarenlang geen toegang tot een lening

De gedachte om consumenten te beschermen is natuurlijk wel heel nobel, maar kent ook nadelen. Want als je ooit een keer een negatieve beoordeling bij het Bureau Krediet Registratie hebt gehad, kan het jaren duren voordat die registratie weer positief wordt, zelfs als je na die ene misstap altijd keurig je aflossingen op tijd hebt betaald. In dat geval is bij de meeste geldverstrekkers niet mogelijk om een lening aan te vragen, zelfs niet voor een laag bedrag. De consequenties zijn best groot, want je kunt dan maar heel beperkt online shoppen, en het is eens mogelijk om een nieuwe smartphone op afbetaling aan te schaffen.

Flitskrediet met eigen beoordelingssysteem

Geld lenen met BKR registratie kan wel. De geldverstrekkers zonder BKR toetsing die een minilening aanbieden zijn van mening dat één misstap geen reden mag zijn om consumenten de toegang tot leningen volledig te ontzeggen. Daarom maken zij gebruik van een eigen toetsingssysteem, dat een aanvraag beoordeelt op basis van je actuele financiële situatie. Als jij tien jaar geleden een achterstand hebt opgelopen bij het aflossen van een lening, wil dat immers niet zeggen dat je nu nog steeds je financiën niet op orde hebt. Daarom bieden zij de mogelijkheid om je een minilening zonder BKR aan te bieden. Zodat ook je wat flexibeler met je financiën kunt omgaan.

Strenge voorwaarden voor een flitskrediet

Dat geldverstrekkers de BKR toets links laten liggen neemt veel barrières weg, maar het wil niet zeggen dat je altijd een lening kunt krijgen. Je moet nog wel steeds voldoen aan een aantal voorwaarden. Eén daarvan is dat er regelmatig een substantieel bedrag aan geld binnenkomt op je bankrekening. Dat moet je bij de meeste kredietverstrekkers aantonen met behulp van een bankafschrift of een salarisstrook. Andere voorwaarden zijn je leeftijd en je nationaliteit. Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben, ouder zijn dan 21 jaar en jonger dan 65. Die leeftijdseisen kunnen overigens per geldverstrekker iets verschillen.

Geld lenen zonder BKR en zonder documenten

Er zijn ook kredietverstrekkers waarbij het zelfs niet nodig is om te bewijzen dat je regelmatig geld ontvangt. Dat wordt snel geld lenen zonder BKR en papierwerk genoemd en dan gaat het echt om snel geld lenen zonder gedoe. Daar kun je dus geld lenen zonder inkomen. Bij deze geldverstrekkers wordt het risico dat je de lening niet terugbetaalt op een andere manier afgedekt. Als je overweegt om een minilening zonder loonstrook aan te vragen moet je er zeker van zijn dat je het krediet op tijd terug kunt betalen. Als dat niet lukt leidt dat tot aanzienlijke boetes, waardoor je uiteindelijk wordt geconfronteerd met veel grotere financiële problemen.

Het nut van een garantsteller

Een eis van alle kredietverstrekkers zonder BKR check is dat je bij het aanvragen een garantsteller aanwijst. Een garantsteller is iemand of een organisatie die ervoor borg staat dat jij je lening netjes aflost. Als je dat niet doet is de garantsteller verplicht om dat geld voor jou af te betalen. Er zijn twee soorten garantstellers: een persoonlijke garantsteller en een commerciële partij die voor jou garant wil staan. Een persoonlijke garantsteller is een familielid of vriend, met wie je afspreekt dat hij borg wil staan voor jouw lening. Dat verdient verreweg de voorkeur, want een persoonlijke garantsteller is gratis.

Een commerciële garantsteller is niet goedkoop

Als je geen persoonlijke garantsteller kunt vinden betekent dat niet meteen dat je af moet zien van een flitskrediet. Je kunt dan namelijk gebruik maken van een externe garantsteller. Dat is een bedrijf, dat er tegen betaling garant voor wil staan dat jij je lening netjes op tijd aflost. Zodra je de laatste termijn van de lening hebt afbetaald moet je ook de externe garantsteller betalen. Houd er rekening mee dat dit niet goedkoop is. Voor een lening van 100 euro betaal je al snel enkele tientjes en voor een lening van 1.000 euro ben je ruim 250 euro kwijt.

Een flitskrediet aanvragen, hoe werkt dat?

Een krediet aanvragen bij geldverstrekkers zonder BKR toetsing is heel eenvoudig. Bedenk eerst hoeveel geld je wilt lenen en in hoeveel tijd je dat wilt terugbetalen. Zoek dan een geschikte geldverstrekker, zoals Ferratum of Saldodipje, en ga naar de online portal van de kredietverstrekker van jouw keuze. Voer het gewenste bedrag en de aflossingstermijn in. Maak een scan van een geldig Nederlands identiteitsbewijs en upload deze. Voer je gegevens in, geef aan wie je garantsteller is en stuur zijn gegevens op. Doe vervolgens een bankrekeningcontrole via iDeal en verstuur tenslotte de aanvraag. Vaak heb je met spoed binnen 1 uur geld op je rekening.

Randvoorwaarden voor een flitskrediet zonder BKR

Je kunt aan de hand van de voorwaarden bijna voorspellen of jouw aanvraag voor een minilening positief wordt beoordeeld of niet. Je leeftijd is van doorslaggevend belang. Als je niet tussen de 21 en 65 jaar bent wordt de aanvraag afgewezen. Hetzelfde geldt voor je nationaliteit. Als je niet bent ingeschreven als Nederlander wordt de aanvraag ook afgewezen. Andere redenen om een aanvraag niet te honoreren zijn het ontbreken van een geldig identiteitsbewijs en het niet kunnen vinden van een garantsteller. Als je wel aan deze voorwaarden voldoet is de kans groot dat een aanvraag positief wordt beoordeeld.

Snel geld lenen zonder BKR en loonstrook

Bij het aanvragen van een minilening is het lang niet bij alle geldverstrekkers nodig om een bewijs van regelmatige inkomsten op te sturen. Dan gaat het om een aanvraag zonder BKR en papierwerk. Dat is vooral handig als je op het moment van aanvragen even geen werk hebt. Het is natuurlijk wel je eigen verantwoordelijkheid om te beoordelen of je de lening tijdig kunt aflossen. Zo niet, dan zet je daarmee de relatie met degene die als garantsteller wordt opgegeven ernstig onder druk. Maar het risico is voor de geldverstrekker zo gering, dat zelfs mensen met een negatieve BKR registratie een minilening kunnen krijgen.

Wat kost een minilening zonder BKR toets?

Direct geld lenen is niet gratis, maar als je het een beetje slim speelt is een minilening vrij goedkoop. Het belangrijkste is, dat je alleen een lening aanvraagt als je zeker weet dat je die op tijd kunt aflossen, zodat er geen boetes betaald hoeven te worden. Een andere belangrijke factor is een persoonlijke garantsteller. Als je die hebt kost een flitskrediet van 1.000 euro je 15 – 17 euro. Zonder persoonlijke garantsteller ben je veel meer kwijt, namelijk ongeveer 450 euro. Het bij een commerciële partij afkopen van het risico op wanbetaling bij het aflossen is heel duur.

Rentes van een lening zonder BKR

BedragLooptijdJKP*KostenBetalen
€10015dgn13,99%€ 0,58€100,58
€10030dgn13,99%€ 1,15€101,15
€20015dgn13,99%€ 1,15€201,15
€20030dgn13,99%€ 2,30€202,30
€30030dgn13,99%€ 3,45€303,45
€40030dgn13,99%€ 4,60€404,60
€50030dgn13,99%€ 5,75€505,75

Is het verstandig om een flitskrediet zonder BKR toets aan te vragen?

Of het verstandig is om een flitskrediet zonder BKR toets aan te vragen kun je alleen zelf beoordelen. Want hoe dringend heb je het extra geld nodig? Kun je het wellicht lenen van vrienden of familie? Ben je wel in staat om de lening op tijd terug te betalen? En is een flitskrediet wel de geschikte financiële oplossing voor jou, of heb je misschien meer aan een krediet dat je wat langzamer mag aflossen. Het zijn allemaal vragen die alleen jij kunt beantwoorden. De conclusie is dat snel geld lenen zonder gedoe voor bijna iedereen toegankelijk is, maar of je daar gebruik van wilt maken moet je voor jezelf beslissen.